ms.detector.media
Марина Довженко
15.06.2020 17:47
Справи Порошенка на токшоу обговорювали без балансу — моніторинг
Справи Порошенка на токшоу обговорювали без балансу — моніторинг
Савік Шустер не дав слова представникам Порошенка, а Прямий канал — стороні обвинувачення.

У політичному токшоу «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна» справи проти лідера «Європейської солідарності» обговорювали без позиції самого Порошенка та йойго захисту. Натомість у програмі «Ехо України» на Прямому каналі ситуацію подавали лише з позиції Порошенка. Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу за 8—12 червня 2020 року.

На другій хвилині ефіру ведучий Савік Шустер оголосив запитання  «Чи є справи проти Петра Порошенка політичним переслідуванням?», але так і не повернувся до нього протягом усього ефіру. За п’ять хвилин до завершення ефіру висловитись про справи проти Порошенка змогли керівник Виконавчого комітету реформ Міхеїл Саакашвілі та політик Микола Катеринчук. Позиція захисту Порошенка в ефірі представлена не була.

У студії програми «Ехо України» на Прямому каналі ведучий Матвій Ганапольський розповів про неідентифіковані автівки, які стежать за Порошенком. Потім глядачам показали сюжет про справи проти лідера «Європейської солідарності», де дії правоохоронців прямо назвали  незаконними, а вчинки Порошенка героїзували. У студії виступив адвокат Ілля Новіков, який розповів про абсурдність справи і сказав, що арешт може поставити крапку на кар’єрі Порошенка. Пізніше він пояснив, що елемент шоу в стратегії захисту важливий, аби не допустити, щоби суди стали нудними та байдужими суспільству, як у Росії. Обстоювати позицію обвинувачення у справах, які творці шоу зображали надуманими й зумовленими політичною боротьбою, у студії було нікому. Під час обговорення в студії в маніпуляціях звинуватили депутатку від «Слуги народу» Ірину Верещук, яка нагадала, як Петро Порошенко прикривався своїм статусом, щоб, на її думку, вплинути на суд.

Більше про маніпуляції та тенденції у політичних токшоу минулого тижня читайте в огляді Ярослава Зубченка.

Фото: pravda.com.ua

ms.detector.media