ms.detector.media
Марина Довженко
12.06.2020 15:01
Ткаченку згадали маєток на Трухановому острові та гріхи «1+1» перед виборами
Ткаченку згадали маєток на Трухановому острові та гріхи «1+1» перед виборами
Новопризначеного міністра культури та інформації щодня згадували на 5 каналі. «1+1» говорив про нього стисло й нейтрально.

Новопризначений міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко став одним із головних героїв теленовин минулого тижня. На 5 каналі його згадували щодня — переважно у критичному тоні. А ось канал «1+1», який Ткаченко очолював із 2008 до 2019 року, зробив лише два лаконічних і нейтральних матеріали про свого екс-шефа. Про це йдеться в підсумках моніторингу новин центральних телеканалів за 1—7 червня 2020 року.  

1 червня 5 канал та «UA: Перший» першими заговорили про можливість призначення Ткаченка. 2 червня на 5 каналі вийшов сюжет, у якому розповіли про скандали: нагадали про маєток на Трухановому острові, акції Одеської кіностудіїпозов Кличків до «1+1». Попри те, що в сюжеті були коментарі самого Ткаченка, в ньому переважали негативні відгуки, а відео на сайті 5 каналу поширювали з емоційно упередженими заголовками. 3 червня сюжет 5 каналу повторив ці тези, а 4 червня глядачам розповіли про рішення парлменту призначити Олександра Ткаченка на посаду міністра. 

В новинах «UA: Першого» з’явився коментар колишнього члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергія Костинського про численні порушення «1+1» під час виборчої кампанії 2019 року, коли гендиректором був Ткаченко. На каналі «112» новопризначеного міністра звинуватили в рейдерському захопленні Одеської кіностудії. 

Найменш зацікавленими у темі були ICTV, СТБ, «Україна» та «112», які повідомили лише про факт призначення та синхроном дали слова Ткаченка про плани на посаді. 

Більше про маніпуляції та тенденції в новинах минулого тижня читайте в огляді Зої Красовської.

Скриншот: bihus.info

ms.detector.media