ms.detector.media
MediaSapiens
12.06.2020 10:09
Facebook створює свій венчурний фонд - ЗМІ
Facebook створює свій венчурний фонд - ЗМІ
У компанії планують інвестувати «нарівні з провідними венчурними компаніями та бізнес-ангелами».

Технологічний гігант Facebook створює венчурний фонд у кілька мільйонів доларів. Про це повідомляє Axios.

Повідомляється, що компанія вже знайшла керівника фонду, але поки не називає ні його ім'я, ні обсяг активів фонду. Передбачається, що він буде підтримувати існуючий портфоліо компаній, а також вкладатися в компанії «нарівні з провідними венчурними компаніями і бізнес-ангелами».

В роботі фонду також братиме участь Шабі Різві, колишній співробітник Google та інвестиційних компаній Kleiner Perkins і Gradient Ventures (остання разом з Google належить компанії Alphabet).

Керівник фонду буде працювати в складі NPE (New Product Experimentation), підрозділі нових продуктів Facebook. У компанії відзначили, що таким чином будуть не тільки розвивати свої продукти, а й підтримувати продукти сторонніх розробників.

У виданні пишуть,  що для компанії важливо відслідковувати нові тенденції в області соціальних сервісів. Facebook або купує успішні додатки, як Instagram і WhatsApp, або розробляє схожі функції, як у випадку зі Snapchat, якому компанія пропонувала $ 3 млрд, але отримала відмову, зауважує Liga.Tech.

Крім цього, процес придбання Facebook нових компаній зараз ускладнений через посилення контролю антимонопольних служб. Багато великих технологічних компаній мають власні внутрішні венчурні фонди. Intel була однією з перших, а Microsoft, Google, Qualcomm і інші наслідували цей приклад, нагадує видання.

Раніше у Facebook видалили близько 200 акаунтів, пов'язаних з протестами проти расизму.

Фото: TechCrunch

ms.detector.media