ms.detector.media
MediaSapiens
10.06.2020 18:45
Nintendo заявила, що хакери зламали 300 тисяч акаунтів користувачів
Nintendo заявила, що хакери зламали 300 тисяч акаунтів користувачів
Компанія відшкодує всі кошти, які були використовані злочинцями

Злам був вперше виявлений в квітні, і в той час Nintendo заявила, що користувачам більше не потрібно буде використовувати Nintendo Network ID для входу в свої облікові записи, і що паролі облікових записів, які могли бути зламані, будуть скинуті. Раніше компанія заявляла про злам 160 000 облікових записів, але 9 червня оновила ці цифри до 300 000, повідомляє CNN.

Nintendo виявила додаткові зламані облікові записи після розслідування, говориться в повідомленні компанії, опублікованому у вівторок на сайті. Компанія також заявила, що вживає додаткових заходів безпеки. За словами представників компанії, для здійснення шахрайських покупок використовувалася лише невелика частина зламаних облікових записів, а відшкодування коштів цим клієнтам практично завершено.

У квітні користувачі почали скаржитися у социіальних мережах на відсутність коштів на своїх рахунках в Nintendo, а в деяких випадках на те, що їхні гроші використовувалися для покупки віртуальної валюти Fortnite, V-Bucks та інших.

Хакери бачили дату народження, країну або регіон, а також адреси електронної пошти користувачів, могли отримати доступ до платіжних послуг, пов'язаних з цими обліковими записами, включаючи облікові записи PayPal або кредитні картки для покупки товарів на платформі Nintendo.

«Ми щиро перепрошуємо нашим клієнтам і пов'язаним сторонам за будь-які незручності і занепокоєння. В майбутньому ми докладемо додаткових зусиль для зміцнення безпеки і забезпечення безпеки, щоб подібні події не відбувалися », - заявила Nintendo в квітневому оголошенні.

Nintendo Network ID - це унікальне ім'я користувача та пароль, які використовуються в основному для консолей Nintendo 3DS і Wii U. На більш новому Nintendo Switch користувачі можуть просто створити обліковий запис, використовуючи адресу електронної пошти, хоча зв'язати її з Nintendo Network ID також можливо .

Nintendo просить клієнтів перевіряти історію покупок на наявність несанкціонованих транзакцій, щоб потім зробити заявку на повернення коштів.

Компанія відправляє повідомлення по електронній пошті постраждалим користувачам, закликаючи їх змінити паролі. Той, хто раніше використовував ідентифікатор Nintendo Network для входу в систему, тепер повинен використовувати замість цього адресу електронної пошти свого облікового запису Nintendo. Для забезпечення додаткового рівня безпеки компанія також просить людей встановити двухфакторную аутентифікацію.

ms.detector.media