ms.detector.media
MediaSapiens
10.06.2020 16:04
Danone відмовився від співпраці з російським актором Пореченковим після кампанії у соцмережах
Danone відмовився від співпраці з російським актором Пореченковим після кампанії у соцмережах
Про це генеральний секретар Danone Матіас Вішера повідомив посла України у Франції Олега Шамшура

Компанія Danone припиняє рекламну кампанію йогурта Actimel за участі російського актора Михайла Пореченкова.  Про це написав посол України у Франції Олег Шамшур у Twitter:

«Маю для вас добрі новини. Щойно мені зателефонував Генеральний секретар Danone Матіас Вішера. Компанія припиняє рекламну кампанію за участі Пореченкова. Швидка і адекватна реакція», - написав Шамшур.

Маю для вас добрі новини. Щойно мені зателефонував Генеральний секретар @Danone Франція Матіас Вішера. Компанія припиняє рекламну кампанію за участі Пореченкова. Швидка і адекватна реакція. А от тепер, коли апетит вже не псують, смачного ????

— Shamshur Oleh (@Shamshur_O) June 10, 2020

Вчора, 9 червня, у соцмережах, зокрема у Фейсбуці, користувачі почали залишати негативні коментарі на сторінках компанії Danone, обурені участю російського актора Михайла Пореченкова у рекламній кампанії йогурта Actimel.  Багато людей закликало бойкотувати Danone та не купувати продукцію компанії. Підрозділ компанії в Україні оприлюднив з цього приводу реліз, в якому заявив, що не має впливу «на формування рекламної, комерційної та комунікаційної політик інших країн, зокрема і Росії». 

Пореченков як мінімум чотири роки рекламує в Росії цей йогурт, і з 2016 року «Данон Україна» публічно не коментувала участь актора у рекламі продуцїї Danone.

Нагадаємо,  актор у жовтні 2014 року  перебував в ОРДЛО та  відкрив вогонь з великокаліберного кулемета у бік українських військових, які захищали Донецький аеропорт. Щодо Пореченкова в Україні порушено кримінальне провадження за статтею «тероризм» та оголосили його у розшук.

Фото: кадр із рекламного роліка 2016 року

ms.detector.media