ms.detector.media
MediaSapiens
09.06.2020 13:41
IBM припиняє розробку технології розпізнавання облич. Голова компанії звернувся до Конгресу США
IBM припиняє розробку технології розпізнавання облич. Голова компанії звернувся до Конгресу США
Компанія закликала «почати загальнонаціональний діалог» про те, чи варто взагалі застосовувати таку технологію в поліції.

Генеральний директор IBM Арвінд Крішна заявив, що компанія припинить займатися технологією розпізнавання осіб. Про це йдеться в його відкритому листі до Конгресу США.

Компанія закликала «почати загальнонаціональний діалог» про те, чи слід застосовувати технологію в правоохоронних органах.

«IBM рішуче виступає проти й не потурає використання будь-якої технології, в тому числі технології розпізнавання облич, пропонованої іншими постачальниками, для масового спостереження, расового профілювання, порушень основних прав і свобод людини або будь-яких цілей, які не відповідають нашим цінностям і принципам довіри і прозорості», - йдеться у заяві компанії.

У листі Крішни також зазначається, що штучний інтелект - «потужний інструмент», який може допомогти поліції забезпечити безпеку громадян. Однак виробники та користувачі системи несуть відповідальність за те, щоб технологію перевіряли на упередженість.

CNBC зазначає, що рішення IBM прийнято на тлі смерті Джорджа Флойда. Після цієї події тема поліцейської реформи і расової нерівності вийшла в «центр загальнонаціонального діалогу».

У CNBC стверджують, що основним замовником IBM був уряд США. Проте бізнес не приніс компанії значного доходу. Співрозмовник телеканалу розповів, що рішення було і діловим, і етичним.

Лист Крішни адресовано співавторам законопроєкту про реформу поліції. Він підтримав проєкт і, зокрема, створення федерального регістра неправомірних дій поліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Facebook видалили близько 200 акаунтів, пов'язаних з протестами проти расизму.

Фото: ITC.ua

ms.detector.media