ms.detector.media
MediaSapiens
09.06.2020 13:02
У Facebook видалили близько 200 акаунтів, пов'язаних з протестами проти расизму
У Facebook видалили близько 200 акаунтів, пов'язаних з протестами проти расизму
Видалили близько 190 акаунтів, де, за словами представників компанії, просували ідеї щодо переваги білих в аспекті протестів проти расизму в США та інших країнах світу.

Про це повідомляє видання Associated Press.

Представники Facebook повідомили, що учасники таких груп планували прийти на акції проти расизму. Деякі з них пропонували принести з собою зброю.

«Ми бачили, що дані групи планували закликати тих, хто є їхніми прихильниками і членами, прийти на протести, в деяких випадках вони були готові взяти з собою зброю», - розповів Брайен Фішман, який очолює підрозділ Facebook, що відповідає за боротьбу з поширенням екстремістських матеріалів в соцмережі.

Але у Facebook не назвали конкретні групи, які видалили. Також не розповіли детально і про цілі, які ті просували. Проте представники соцмережі заявили, що будуть і надалі видаляти нові сторінки, групи або облікові записи, створені користувачами, які намагаються обійти заборону.

Нагадаємо, раніше у Facebook почали маркувати державні ЗМІ. Серед них є російські та китайські, але немає американських.

Фото: as.com

ms.detector.media