ms.detector.media
MediaSapiens
09.06.2020 11:01
В Google-картах з’явилися функції для захисту користувачів від COVID-19
В Google-картах з’явилися функції для захисту користувачів від COVID-19
Під час пошуку користувачем маршрутів для поїздок на громадському транспорті, додаток буде відображати попередження, опубліковані місцевими органами влади.

Обмеження, встановлені по всьому світу внаслідок пандемії коронавірусу, стають м'якшими у зв'язку зі спадом рівня захворюваності. Проте загроза заразитися все ж і далі є високою. З метою забезпечення безпеки користувачів, Google додала в свій додаток карт безліч нових функцій, які, крім іншого, допоможуть уникати великих скупчень людей.

Про це повідомляє The Verge.

Карти Google тепер будуть показувати користувачам ряд нагадувань, пов'язаних з COVID-19. При пошуку користувачем маршрутів для поїздок на громадському транспорті, додаток буде відображати попередження, опубліковані місцевими органами влади.

Оскільки функція передбачає співпрацю Google з місцевою владою, в даний час вона працює тільки в Аргентині, Австралії, Бельгії, Бразилії, Колумбії, Франції, Індії, Мексиці, Нідерландах, Іспанії, Таїланді, Великобританії і США.

Також у Google-картах з'являться нові попередження про контрольно-пропускні пункти, де приділяють велику увагу COVID-19. Наприклад, при перетині державних кордонів. З'явиться також і можливість відстежувати скупчення людей на транзитних станціях певного транспорту, але вона буде ґрунтуватися на даних історії місцезнаходжень Google, яка в програмі Google-карт за замовчуванням відключена.

Крім того, додаток підкаже, чи потрібно проходити процедуру вимірювання температури тіла при певних поїздках. Нові функції вже доступні в Google Maps для iOS і Android.

Нагадаємо, Google Maps дозволить вибирати лише освітлені вулиці для нічних прогулянок.

Фото: The Verge

ms.detector.media