ms.detector.media
MediaSapiens
04.06.2020 15:31
Суд РФ хоче стягнути із Facebook і Twitter по 4 млн рублів за відмову переносити дані користувачів у Росію
Суд РФ хоче стягнути із Facebook і Twitter по 4 млн рублів за відмову переносити дані користувачів у Росію
Судові пристави у Росії порушили справи про примусове стягнення з компаній Facebook і Twitter призначених судом штрафів у розмірі 4 млн рублів (понад $58 тис доларів - MS.)

Судові пристави РФ хочуть оштрафувати глобальні компанії Facebook та Twitter за те, що ті відмовляються перенести сервери з даними російських користувачів до РФ, повідомляє російське видання Інтерфакс.

Як зазначають у новині, Роскомнагляд до цього вже неодноразово направляв листи до Facebook та Twitter, в яких вимагав забезпечити зберігання даних російських користувачів на серверах, що перебувають на території Росії. 

Проте компанії не відповідали на ці листи.

Раніше суд Таганського району Москви оштрафував компанії Twitter і Facebook на 4 млн рублів кожну за відмову перенести сервери з даними користувачів до Росії.

Передбачений законом на оплату штрафів термін у 60 днів вже завершився, але за цей час Facebook не виконала рішення суду, йдеться у публікації. Інтерфакс зазначає, що поки немає підтвердженої інформації щодо того, чи сплатила штраф Twitter.

Раніше глава Роскомнагляду Олександр Жаров вже заявляв, компанії мали час до 31 січня цього року на те, аби відповісти на запит про локалізацію даних росіян. Він також заявляв, що «майже всі 100% операторів виконують цю вимогу щодо локалізації».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп підписав указ, спрямований на «боротьбу з цензурою» з боку Twitter. 

А напередодні вперше в історії платформа позначила його пост як фейковий.

Фото: TechCrunch

ms.detector.media