ms.detector.media
MediaSapiens
04.06.2020 14:18
Ілон Маск висміяв росіян за використання застарілих технологій в космосі
Ілон Маск висміяв росіян за використання застарілих технологій в космосі
Бізнесмен та інженер Ілон Маск, який недавно успішно відправив на приватному кораблі Crew Dragon астронавтів на МКС, розкритикував технічний «прогрес» РФ. Інтерв'ю було записане ще до запуску Crew Dragon, проте вірусною цитата Маска стала пізніше, коли її процитували у російському сегменті Twitter.

За словами Маска, конструктор ракетно-космічних систем Сергій Корольов перевернувся б у труні, якби дізнався, що в 2020 році все ще використовуються космічні кораблі «Союз».

Про це засновник компаній Tesla та SpaceX заявив під час інтерв'ю на сцені конференції SATELLITE 2020.

«Давайте будемо чесними: чому "Союзи" все ще літають? Корольов, швидше за все, зараз в труні перевертається. Її ж (ракету – MS.) розробили в 50-их. Якби Корольову та  іншим сказали, що "Союзи" все ще запускають у 2020-му році, вони б вважали це божевіллям. Але "Союзи" літають. Ми не хотіли б опинитися в подібній ситуації. Це хороша ракета, просто настав час рухатися далі», - сказав Маск.

Цікаво, що це інтерв'ю було записане ще до запуску ракети від компанії SpaceX у космос. Проте вірусним ця цитата Маска стала пізніше, коли її процитували у російському сегменті Twitter. Зокрема, такий допис був поширений у Twitter-акаунті pani Walewska

Маск: Если бы Королёву сказали, что Союзы запускают в 2000-м году, он посчитал бы это безумием. pic.twitter.com/ysejh95gWs

— pani Walewska (@pani_walewska) June 2, 2020

Ілон Маск: «Якби Корольову сказали, що "Союзи" запускають у 2020-му році, він вважав би це божевіллям»

Публікація викликала жваве обговорення.

«Рогозін не схвалює ці слова. Тому що Рогозін один розуміється на ракетах »,« Та що вкрали, на тому і літають! Дякую фон Брауну, Царство йому небесне! Розумний був штурмбанфюрер СС .... До сих пір би палицями по воронах кидали»,«Прикро за державу, яку просто розірвали на частини путіноїди. Скільки ж у нас вкрали», - пишуть під публікацією.

Нагадаємо, в мережі жартують із фото Зеленського в кав’ярні під час поїздки до Хмельницького

Фото: Getty Images

ms.detector.media