ms.detector.media
MediaSapiens
04.06.2020 13:21
Lego відмовилася від реклами конструкторів з поліцейськими і Білим домом через масові протести у США
Lego відмовилася від реклами конструкторів з поліцейськими і Білим домом через масові протести у США
Компанія-виробник конструкторів Lego оголосила про відмову від реклами своїх наборів з поліцейськими через протести у США та заявила, що поважає акцію #BlackOutTuesday.

Про це повідомляє Meduza з посиланням на новину галузевого видання Toybook.

Зазначається, що у вівторок, 2 червня, видання  навело листа від Lego своїм партнерам, в якому компанія попросила відмовитися від просування більш 30 наборів, фігурок і інших деталей конструкторів.

Крім поліцейських, це пожежники, злочинці, собаки-шукачі, наручники. Також під заборону потрапив набір «Білий дім».

«Ми попросили наших партнерів утриматися від розміщення рекламного контента Lego. Ми поважаємо акцію #BlackOutTuesday і припиняємо розміщення контенту в наших соціальних мережах у відповідь на трагічні події в США», - заявили 3 ​​червня у пресслужбі компанії Lego. При цьому там не уточнили, чи надовго відмовляються від реклами.

Тим часом у різних містах США з 26 травня тривають масові акції проти поліцейського насильства і расизму. Їх спровокувала загибель афроамериканця з Міннеаполіса Джорджа Флойда. Він помер після того, як під час затримання офіцер поліції більше 8 хвилин стояв коліном у нього на горлі, нагадує Meduza.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що працівники Facebook критикують Цукерберга за його відмову видалити пост Трампа. Десятки працівників Facebook почали публічно виражати своє невдоволення позицією СЕО компанії Марка Цукерберга, коли той відмовився видалити пост президента США з насильницькими погрозами американцям.

Фото: The LEGO Group

ms.detector.media