ms.detector.media
MediaSapiens
03.06.2020 18:42
До Google позиваються на 5 мільярдів доларів через порушення конфіденційності
До Google позиваються на 5 мільярдів доларів через порушення конфіденційності
Компанія збирає дані про користувачів навіть в «приватному» режимі. Пошуковик про це попереджає

Груповий позов до Google, поданий в США, вимагає від компанії 5 мільярдів доларів через збирання даних про користувачів, коли вони використовують режим інкогніто. Google заперечує, що це незаконно, оскільки користувачів попереджають про всі дані, які збирає пошуковик. Про це пише ВВС.

У скарзі йдеться про те, що Google «не може продовжувати брати участь в таємному і несанкціонованому збиранні даних практично від кожного американця з комп'ютером або телефоном».

Представник Google Хосе Кастанеда відповів на скаргу: «Ми чітко заявляємо - кожен раз, коли ви відкриваєте нову вкладку в режимі інкогніто, веб-сайти можуть збирати інформацію про вашої активності в Інтернеті». Представник пошукової системи говорить, що збір історії пошуку, навіть в режимі приватного перегляду, допомагає власникам сайтів «краще оцінювати ефективність свого контенту, продуктів, маркетингу та багато чого іншого».

Режим інкогніто в браузері Google Chrome дає користувачам можливість пошуку в Інтернеті без збереження їх активності в браузері або на пристрої. Але відвідувані сайти можуть використовувати такі інструменти, як Google Analytics, для відстеження використання. Відвідувачі можуть встановити розширення, щоб відключити Google Analytics.

Фото: elrincondechina.com

ms.detector.media