ms.detector.media
MediaSapiens
02.06.2020 18:08
Кіберполіція викрила киянина, який мав доступ до облікових записів користувачів
Кіберполіція викрила киянина, який мав доступ до облікових записів користувачів
Для цього він використовував власну вірусну програму, кажуть у відомстві.

Кіберполіція викрила чоловіка, який мав несанкціонований доступ облікових записів у електронній пошті, акаунтів соціальних мереж, ігрових порталів та інших веб-ресурсів.

Для цього він створив вірусну програму, повідомляється на сайті Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Було встановлено, що цим займався киянин 1999 року народження. Він самостійно створив шкідливе програмне забезпечення, а також розповсюджував його на тематичному онлайн-форумі.

Правоохоронці провели обшук та вилучили з місця проживання чоловіка комп’ютерну техніку, флешки, мобільний телефон та банківську картку.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Киянину може загрожувати від 3 до 6 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що минулого тижня у Полтавській області Кіберполіція також викрила хакера, який викрадав персональні дані. А перед тим правоохоронці оголосили підозру чоловіку з Одеської області, який нібито продавав бази даних із логінами та паролями до електронних поштових скриньок.

Фото: cyberpolice.gov.ua

ms.detector.media