ms.detector.media
MediaSapiens
02.06.2020 17:32
Працівники Facebook критикують Цукерберга за його відмову видалити пост Трампа
Працівники Facebook критикують Цукерберга за його відмову видалити пост Трампа
Вони побоюються, що СЕО компанії просто не хоче злити президента, ігноруючи його слова, що прославляють насильство.

Десятки працівників Facebook почали публічно виражати своє невдоволення позицією СЕО компанії Марка Цукерберга, коли той відмовився видалити пост президента США з насильницькими погрозами американцям. Про це пише The Guardian.

Продовжуючи працювати з дому на карантині, співробітники влаштували онлайн-протест, відмовляючись заходити в систему для початку роботи.

«Марк неправий, і я постараюсь у найбільш гучний спосіб змінити його думку», – написав у своєму Twiiter Райан Фрейтас, директор відділу дизайну продуктів для новинної стрічки Facebook:

 

«Я не знаю, що робити, але знаю, що неприйнятним буде не робити нічого. Я працівник FB, який абсолютно не згоден з рішенням Марка нічого не робити з недавніми постами Трампа, що очевидно підбурюють до насилля. І я не один такий у FB. Не існує нейтральної позиції щодо расизму»,затвітив дизайн-менеджер Джейсон Стірман:

 

Йдеться про реакцію президента США на протести, які охопили американські штати. Все почалось 29 травня у місті Міннеаполіс після оприлюднення відео, на якому місцевий білий поліцейський стояв колінами на шиї темношкірого затриманого Джорджа Флойда. Пізніше чоловік помер, і у відповідь люди почали трощити будинки, підпалювали авто та поліцейські відділки.

Того ж дня Дональд Трамп розлого прокоментував події у своєму Twitter. Зокрема, вжив вислів «коли починається мародерство – починається стрілянина», який у 1967 році вперше використав голова поліції Маямі, виправдовуючи застосування сили проти темношкірих американців. Тож через дві години компанія заблокувала цей пост як такий, що прославляє насилля.

Проте цей же пост залишився без реакції на Facebook-сторінці президента:

«Я не можу стояти осторонь і спостерігати за тим, що відбувається з прекрасним американським містом Міннеаполіс. Тотальний брак лідерства, – написав Трамп. – Або дуже слабкий лівий радикальний мер Джейкоб Фрей збереться та візьме місто під контроль, або я направлю туди Національну гвардію і виконаю роботу правильно. Ці бандити безчестять пам’ять Джорджа Флойда і я цього не допущу».

На відміну від Twitter, Цукерберг відмовився видаляти чи якось маркувати слова президента, бо це було «попередження про дії держави».

«Я категорично не погоджуюсь з тим, як президент говорить про нинішні події. Та вважаю, що люди повинні бути здатні переконатись у цьому самі, тому що відповідальність щодо людей при владі може настати лише тоді, коли їхні слова аналізують відкрито»,написав Цукерберг на своїй Facebook-сторінці.

Співробітники переймаються, що компанія застосовує свою політику вибірково, аби лише не злити президента. Втім, на Facebook працюють понад 45 тисяч людей, і протест кількох десятків навряд змінить позицію Цукерберга, резюмує The Guardian, посилаючись на the New York Times та the Verge.

Нагадаємо, що 27 травня Twitter вперше позначив пост Дональда Трампа як фейк. Президент у відповідь пригрозив заблокувати неугодні соцмережі, а вже через день підписав указ, спрямований на «боротьбу з цензурою» з боку технологічних компаній.

ms.detector.media