ms.detector.media
MediaSapiens
02.06.2020 11:01
В Україні презентували чат-бот «Кіберпес» для допомоги в боротьбі з булінгом в інтернеті
В Україні презентували чат-бот «Кіберпес» для допомоги в боротьбі з булінгом в інтернеті
Експерти вважають, що це особливо актуально під час карантину.

В Україні випустили чат-бот «Кіберпес», де діти, батьки та вчителі можуть дізнатись, як діяти у випадку кібербулінгу. Це стало можливим завдяки співпраці Міністерства цифрової трансформації та ЮНІСЕФ, а також інформаційної підтримки Міністерства освіти і науки України, Координаційного центру з надання правової допомоги та Міністерства юстиції України.

Про це повідомляється на сторінці МОН.

«Під час карантину діти проводять багато часу в мережі, тож зараз вони особливо потребують зручного і швидкого механізму реагування на кібербулінг», – пояснює ідею експерт МОН Оксана Савицька.

За допомогою чат-бота, який працює Telegram і Viber, можна дізнатись, як визначити та попередити кібербулінг, самостійно видалити образливі матеріали з соціальних мереж, до кого звернутись за допомогою та як самому не стати тим, хто цькує людей в інтернеті.

Згідно з даними ЮНІСЕФ, в Україні близько 50% підлітків були жертвами кібербулінгу.

«Кожна третя дитина прогулювала школу через кібербулінг. 75% підлітків у анонімному опитуванні підтвердили те, що Instagram, TikTok та Snapchat є основними соціальними платформами для цькування», – говорить представниця ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сильвандер.

Нагадаємо, що закон для протидії цькуванню, зокрема в інтернеті, ухвалили у грудні 2018 року. А через два місяці суд вперше виніс рішення щодо штрафу школярці за розміщення непристойних фото іншої дівчинки у соціальній мережі.

Як розпізнати та попередити кібербулінг, ми писали в окремій статті.

Фото: unicef.org/ukraine/cyberbulling

ms.detector.media