ms.detector.media
MediaSapiens
29.05.2020 15:36
Facebook вимагатиме від популярних користувачів верифікувати свої акаунти
Facebook вимагатиме від популярних користувачів верифікувати свої акаунти
Якщо вони цього не зроблять, їхні пости бачитиме менше людей.

Соцмережа вимагає верифікації особи від персональних акаунтів із великою аудиторією,  повідомляється у блозі Facebook.

«Ми хочемо бути певні, що контент, який ви бачите у Facebook – автентичний та надходить від реальних людей, а не ботів чи тих, хто намагається приховати свою особистість», – йдеться у дописі. «Просуваючи уперед, ми перевірятимемо особистість людей, які мають ознаки неавтентичної поведінки та чиї пости стають віральними у США», – пояснює Facebook.

Якщо користувач вирішить не підтверджувати свою особу чи вона не співпадатиме з інформацією у Facebook, йдеться у повідомленні, то пости цього акаунту бачитимуть менше людей.

Якщо людина веде ще й спільноту, то вона муситиме підтвердити свою особу і там – допоки цього не станеться, дописувати у спільноті буде неможливо. Компанія запевняє, що інформація про особу модератора надійно зберігатиметься і не відображатиметься в особистому акаунті людини.

Ці вимоги  -  продовження політики, яку компанія почала у 2018 році, аби зменшити поширення дезінформації та вплив іноземних урядів на ситуацію у США. Тоді це стосувалось лише людей, які ведуть спільноти з великим охопленням у соціальній мережі: Facebook вимагала від них підтвердження особи і локації.

Нагадаємо, що в травні за сприяння України «галочку» верифікації забрали зі сторінки Наталії Поклонської, депутатки Держдуми та колишньої «прокурорки» анексованого Росією Криму.

Фото: bbc.com

ms.detector.media