ms.detector.media
MediaSapiens
29.05.2020 11:43
У Держдумі поскаржились Генпрокуратурі та МЗС РФ на «фейки про коронавірус» в іноземних ЗМІ
У Держдумі поскаржились Генпрокуратурі та МЗС РФ на «фейки про коронавірус» в іноземних ЗМІ
Депутати вважають, що шляхом фабрикації та поширення фейкових новин про боротьбу з поширенням Covid-19 в Росії, іноземні медіа нібито втручаються у внутрішні справи країни.

Про це повідомляється на сайті Держдуми.

Як відмітив голова Комісії розслідування фактів втручання іноземних держав у внутрішні справи Росії Валерій Піскарьов, йдеться про публікації The New York Times, Financial Times, Bloomberg.

«У поле нашого зору потрапили і такі видання та медіаресурси, як «Німецька Хвиля» (Deutsche Welle – ред.), Голос Америки, Радіо Свобода та його дочірні ресурси Север.Реалії та Крим.Реалії, Настоящее время, а також «Медуза» і «МБХ-медіа», що ретранслюють подібну недостовірну інформацію на російську аудиторію», – додав Піскарьов.

Проте жодних доказів дезінформації з боку цих медіа не навели.

Піскарьов не став конкретизувати чи наводити приклади таких публікацій, проте повідомив, що Комісія вже звернулась до Генпрокуратури та МЗС Росії з тим, аби там відреагували на «поширення деструктивної інформації».

Нагадаємо, що раніше Піскарьов уже обвинувачував ЗМІ у фейках про коронавірус.

У якості прикладу тоді він назвав публікацію Deutsche Welle, де видання наводить думку правозахисників з організації «Відкрита Росія», яку влада РФ визнала небажаною. А «Медуза та «Радіо Свобода», за його словами, поширювали інформацію про те, що в Росії бракує апаратів ШВЛ, що начебто не відповідає дійсності.

Фото: РБК

ms.detector.media