ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
26.05.2020 20:41
«Інтерньюз-Україна» та АУП випустили посібник для вчителів про запобігання інфодемії
«Інтерньюз-Україна» та АУП випустили посібник для вчителів про запобігання інфодемії
Мета посібника - розвивати критичне мислення та навички медіагігієни у школярів.

Про це йдеться на сайті ГО «Інтерньюз-Україна».

Створений разом із Академією української преси посібник має назву «Освітні практики із запобігання інфодемії, або Як не ізолюватися від правди». Він розроблений також у партнерстві з Міністерством освіти та науки України.

«На початку 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я почала говорити про "інфодемію" – навалу фальшивих та панічних повідомлень про пандемію COVID-19. Протиотрутою від дезінформації та пропаганди стає здатність користуватися власним розумом, критичне мислення та дотримання елементарних правил медійної гігієни», - йдеться в повідомленні «Інтерньюз-Україна». 

Автори посібника переконані, що опановувати ці навички на практиці важливо ще під час навчання у школі. Проєкт об'єднав провідних медіаекспертів та медіаосвітян України: у посібнику вони пропонують моделі занять із біології, громадянської освіти та історії, української мови і сценарій для позакласної роботи, в які інтегрована медіаграмотність. Розроблені методичні матеріали допоможуть вчителям сформувати в учнів відповідальне ставлення до споживання та поширення «вірусної» інформації.

Посібник може бути використаний під час навчального процесу в закладах загальної середньої освіти, післядипломної педагогічної освіти та педагогічних вишах.

PDF-версія посібника доступна за посиланням.

Виготовлення посібника стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю авторської групи та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

ms.detector.media