ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
24.05.2020 12:21
У РНБО заявили про незадовільний стан кібербезпеки державних ресурсів
У РНБО заявили про незадовільний стан кібербезпеки державних ресурсів
Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оброни України Олексій Данілов під час 14-го засідання Національного координаційного центру кібербезпеки.

Як зазначає пресслужба РНБО, у засіданні 22 травня взяли участь представники Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Національної поліції України, Національного банку України, Генерального штабу Збройних Сил України та розвідувальних органів.

«В умовах активізації проти нашої держави діяльності іноземних спецслужб, зокрема, розвідувальних органів Російської Федерації, посилення кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та захист персональних даних громадян України від витоків стали пріоритетом державної політики у сфері кібербезпеки. Ситуацію ускладнює необхідність роботи державних органів в умовах віддаленого доступу у період протистояння усього світу загрозі, пов’язаній із поширенням коронавірусу», - зазначив Олександр Данілов.

Він звернув увагу представників органів влади на незадовільний стан захищеності державних електронних інформаційних ресурсів, реєстрів, баз даних та інших інформаційних масивів та наголосив на удосконаленні практичної взаємодії між суб’єктами забезпечення кібербезпеки.

«Важливим у цьому процесі є невідкладне інформування НКЦК про виявлені факти кібератак та кіберінцидентів на інформаційні системи державних органів, об’єктів критичної інфраструктури для здійснення координації з оперативного реагування, адже наслідки від кібератак можуть створити суттєву загрозу життєво важливим інтересам держави і суспільства», - підкреслив секретар РНБО.

За результатами засідання розробили комплекс заходів, спрямованих на покращення стану захищеності національних електронних інформаційних ресурсів та удосконалення нормативно-правової бази у сфері кібербезпеки.

Раніше секретар РНБО назвав «викликом» маніпуляції у телеграм-каналах.

ms.detector.media