ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
23.05.2020 11:28
Держдеп США оголосив грант у $250 тисяч на боротьбу з дезінформацією РФ у сфері охорони здоров'я
Держдеп США оголосив грант у $250 тисяч на боротьбу з дезінформацією РФ у сфері охорони здоров'я
Подаватися на грант можна з 21 травня по 20 червня 2020 року.

Про це пише «Медуза» з посиланням на офіційний сайт урядових грантів.

Грант може отримати організація, що має «досвід у протидії російській дезінформації». За результатами роботи Державний департамент США хоче отримати «звіт про російські і радянські кампанії по дезінформації, пов'язані зі здоров'ям». 

Посольство Росії в США розкритикувало такий крок уряду США, назвавши його «деструктивною діяльністю русофобських сил у Вашингтоні».

Раніше журналісти The New York Times і Financial Times провели розслідування, щоб з'ясувати причину низького рівня офіційної смертності від коронавируса в Росії при великому числі заражених. У The New York Times звернули увагу, що за квітень 2020 року в столиці Росії загинуло майже на 2 тисячі осіб більше, ніж за той же місяць в кожен з попередніх п'яти років. При тому, що смертей пацієнтів з коронавірусів офіційно було всього 642.

«Медуза» в своєму розслідуванні говорить про те, що в список загиблих потрапляють тільки ті, хто загинув «від COVID-19», а не «з COVID-19». Тобто, якщо пацієнт помер від ускладнення хронічного захворювання на тлі зараження коронавірусів, то причиною його смерті вважають не COVID-19. Таким чином в офіційний список загиблих від пандемії в Росії ймовірно потрапляє не більше третини від загального числа померлих пацієнтів з коронавірусів.

МЗС РФ зажадав від The ​​New York Times і Financial Times спростувань, Держдума пригрозила, що газети позбавлять акредитації. Роскомнагляд оголосив про перевірку публікацій.

На сьогодні в РФ 335 тисяч 882 заражених і 3 тисячі 388 смертей. Для порівняння в США 1 млн 645 тисяч 353 випадки зараження і 97 тисяч 655 смертей, в Бразилії - 332 тисячі 382 випадки зараження і 21 тисяча 116 смертей, в Іспанії - 281 тисяча 904 заражених і 28 тисяч 628 померлих.

ms.detector.media