ms.detector.media
MediaSapiens
21.05.2020 18:55
Facebook та Instagram пояснили, як легально використовувати музику у відео
Facebook та Instagram пояснили, як легально використовувати музику у відео
Обидві соцмережі уточнили, за що блокуватимуть або перериватимуть відео. Також стало відомо, на які відео ці правила не розповсюджуються

Пояснення щодо правил використання музики на обох платформах  Instagram  та  Facebook повідомили у своїх офіційних блогах. Правила такі:

  1. Не існує жодних обмежень для музики в Stories або трансляцій музичних виступів (наприклад, зйомку «живих» виступів  виконавців  чи групи).
  2. Чим більша кількість повноформатних треків у відео, тим більше ймовірність його обмеження (наприклад, трансляція  може бути перервана, або доступ до відео може бути обмеженим, або взагалі відео можуть видалити).
  3. Чим коротший запис, тим краще.
  4. Завжди повинен бути візуальний компонент  - записане аудіо не повинно бути основною метою відео.

Ці правила поширюються на будь-які типи облікових записів у Facebook та Instagram - тобто сторінок, профілів, перевірених та неперевірених облікових записів. Також оновлені правила викорстання музики у соцмережах  включають в себе чіткіші сповіщення та  виведення сповіщень раніше, щоб дати користувачу більше часу на виправлення або корегування відео, щоб уникати його переривання. Якщо відео відключено або заблоковано, сповіщення роз'яснить, як його можна відновити. 

Щоб взагалі уникнути проблем з поширення музики у відео, соцмережі рекомендують свою безкоштовну бібліотеку звуків, яка включає в себе колекцію музичних кліпів і семплів без авторських прав.

Фото: recordjet.com

ms.detector.media