ms.detector.media
MediaSapiens
19.05.2020 10:30
Лайфхак дня: у Google Chrome тепер можна групувати вкладки
Лайфхак дня: у Google Chrome тепер можна групувати вкладки
Щоб створити групу, слід натиснути правою кнопкою миші на одній з вкладок і присвоїти їй ім'я і колір.

Компанія Google тестує в своєму браузері Chrome новий спосіб організації вкладок. Тепер їх можна групувати і називати групи. Про це повідомляється у офіційному блозі компанії.

Зазначають, що функція вже доступна у оновленій бета-версії Chrome.

«В світі є два типи людей: "мінімалісти", у яких в браузері одночасно відкрито мінімум сторінок, і "колекціонери", які тримають у вкладках багато сторінок. Нова функція стане в нагоді обом типам користувачів», - йдеться у повідомленні блогу.

Щоб створити групу, треба натиснути правою кнопкою миші на одній з вкладок і присвоїти їй ім'я і колір. Також можна перетягувати вкладки з групи в групу, якщо потрібно змінити порядок їх організації. Як назв груп можна використовувати емодзі.

Розробники Google Chrome впродовж кількох місяців тестували це нововведення. Вони встановили, що деякі користувачі групують свої вкладки Chrome за темами, наприклад, працюючи над кількома проектами або переглядаючи кілька сайтів з оглядами або товарами. Інші групують відкриті вкладки за ступенем терміновості – «якомога швидше», «цього тижня», «пізніше».

Водночас групи вкладок можуть допомогти відстежувати прогрес у виконанні певних завдань: «ще не розпочато», «виконується», «необхідно продовжити» і «завершено».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Google Chrome попереджатиме, якщо ваші логіни і паролі спробують вкрасти.

ms.detector.media