ms.detector.media
MediaSapiens
18.05.2020 15:45
Ізраїльські вчені провели успішне випробування вакцини проти коронавірусу на гризунах
Ізраїльські вчені провели успішне випробування вакцини проти коронавірусу на гризунах
Якщо експеримент на інших тварина та людях буде також успішніми, вакцина може з’явитися раніше, ніж через рік

Ізраїльський інститут біологічних досліджень успішно завершив свої експерименти з вакциною проти коронавируса на гризунах і незабаром перейде до випробувань на інших тварин, а потім на людях,  повідомляє  The Jerusalem Post.

Якщо експеримент пройде як заплановано, IIBR може завершити розробку вакцини протягом року або менше.

Під час випробування вчені з лабораторії вводили вакцину 50% гризунів. Потім їх всіх заразили новим коронавірусів SARS-CoV-2. Вакциновані гризуни залишалися здоровими, а невакцинованих гризуни заразилися вірусом. 

Тестувати вакцину  на гризунах почали минулого місяця, після того як прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху на початку лютого особисто попросив інститут приєднатися до боротьби з пандемією.

На додаток до вакцини лабораторія, яка підпорядковується канцелярії прем'єр-міністра і працює в співпраці з міністерством оборони під охороною військової цензури, також працює над пошуком лікування від COVID-19.

У минулі вихідні Міністерство оборони оголосило, що IIBR подав заявки на патент на вісім типів антитіл до коронавірусу, які виділили в інстітуті та які будуть використовуватися для розробки препарату для лікування паціентів з COVID-19.

Фото: Reuters

ms.detector.media