ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
17.05.2020 10:35
У відкритий доступ потрапили пошти та паролі 1200 співробітників та членів Європарламенту
У відкритий доступ потрапили пошти та паролі 1200 співробітників та членів Європарламенту
Від витоку даних постраждала найчисленніша політична фракція ЄП - Європейська народна партія. Проте її представник стверджує, що паролі, які потрапили в мережу, використовували ще в 2018 році та на старому сайті.

Про це спікер партії повідомив виданню Politico.

«Зараз їм нічого не загрожує, тому що в парламенті система вимагає повністю міняти свій пароль кожні три місяці», - додав він.

Віце-президент ЄП Марсель Колай оголосив, що загалом у відкритий доступ потрапила конфіденційна інформація і паролі 1200 співробітників і членів Європарламенту. Також постраждали 15 тисяч облікових записів інших співробітників у справах Євросоюзу.

Як пише видання, першими витік виявили в індійській компанії Shadowmap, яка надає послуги в сфері кібербезпеки. Її засновник Яш Кадакія сказав, що компанія виявила дані при скануванні інтернету на наявність незахищених наборів даних і їхніх витоків.

Файли з конфіденційною інформацією виявили через інтернет-портал, який є частиною домену сайту ЄП і використовується його посадовими особами.

Яш Кадаквя зазначив, що файли містили інформацію про тисячі людей і їхні зв'язки з політичними партіями та установами, зокрема з Європолом, агентством ЄС з безпеки зовнішніх кордонів Frontex та іншими. На думку Кадакії, деякі члени Європарламенту могли використовувати одні і ті ж паролі.

Нагадаємо, раніше виявилося, що Telegram-бот продає особисті дані українців. Там була наявна база даних українців із 26 млн водійських посвідчень та інша інформація з персональними даними громадян. У Міністерстві цифрової трансформації заперечують, що бот пов’язаний із додатком «Дія». Служба безпеки України розпочала слідчі дії.

ms.detector.media