ms.detector.media
MediaSapiens
13.05.2020 17:51
До витоку персональних даних можуть бути причетні співробітники МВС та міграційної служби - ДБР
До витоку персональних даних можуть бути причетні співробітники МВС та міграційної служби - ДБР
Слідчі Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування за фактом витоку персональних даних громадян України

Головне слідче управління ДБР почало розслідувати виток персональних даних громадян України, які були поширені в одному із анонімних телеграм каналів. Як повідомляється на сайті ДБР, до витоку персональних даних можуть бути причетні посадові особи Головного сервісного центру МВС України та Державної міграційної служби.

Досудове розслідування розпочато за  ч. 3 ст. 365 та ч. 2 ст. 361-2 Кримінального кодексу України - перевищення влади або службових повноважень працівниками правоохоронних органів, що спричинило тяжкі наслідки, та несанкціонованого збуту або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, що заподіяло істотну шкоду, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Нагадаємо, що вчора користувачі соцмереж  виявили телеграм-бота, який пропонував купити інформацію, що містить персональні дані громадян України. Деякі з користувачів соцмереж заявили, що ця інформація «зберігалася» застосунком «Дія».

За фактом витоку даних СБУ та Национальна поліція почали кримінальні впровадження.

Керівник проєкту «Дія» Мстислав Банік розповів «Медіасапієнсу» про те, як захищена «Дія», скільки державних баз даних існує в Україні, чи безпечні вони та як їх планує змінювати Мінцифри.

Фото: flickr.com/iabeta

ms.detector.media