ms.detector.media
MediaSapiens
12.05.2020 13:31
Twitter позначатиме пости з суперечливими даними про коронавірус, а фейки — видалятиме
Twitter позначатиме пости з суперечливими даними  про коронавірус, а фейки — видалятиме
Спеціальні мітки будуть вести на офіційну сторінку Twitter або «зовнішнє достовірне джерело», яке містить додаткову інформацію.

Платформа мікроблогів Twitter оголосила про новий спосіб боротьби з недостовірною інформацією про коронавірус. Соцмережа позначатиме спеціальними мітками повідомлення з даними, які можуть ввести користувачів в оману, а фейкові публікації - видаляти.

Мітки будуть вести на офіційну сторінку Twitter або «зовнішнє достовірне джерело», яке містить додаткову інформацію.

Крім того, соцмережа може попередити користувачів про те, що твіт суперечить рекомендаціям експертів з охорони здоров'я.

Пости з фейковими даними будуть видалятися. Компанія пояснила, на які категорії ділиться інформація в твіти в залежності від шкоди, який вона може завдати користувачеві:

Інформація, яка вводить в оману - заяви або твердження, які були визнані експертами в галузі охорони здоров'я помилковими або такими, що вводять в оману. Такі пости видаляються;

Спірні твердження - інформація, достовірність якої недоведена або невідома. Під постами з'являється відповідна позначка;

Неперевірені твердження - інформація, яка може бути правдивою чи хибною, але достовірність якої не підтверджена на момент публікації. До таких постів санкції не застосовуватимуться.

Нагадаємо, Twitter також почала тестувати функцію перевірки повідомлень на образливі слова.

ms.detector.media