ms.detector.media
MediaSapiens
07.05.2020 17:33
Zoom купив стартап, щоб усунути проблеми з безпекою сервіса
Zoom купив стартап, щоб усунути проблеми з безпекою сервіса
Захищені від злому дзвінки будуть доступні тільки користувачам платної версії сервісу

Сервіс відеооконференцій Zoom купив блокчейн-стартап Keybase, який працює над технологією наскрізного шифрування. Про це повідомляється в блозі компанії, повідомляє «НВ». Купівля Keybase є черговим одним кроком Zoom в реалізації 90-денного плану щодо усунення вразливостей сервісу.

Це перше поглинання Zoom за всі дев'ять років існування компанії. Умови угоди не розголошуються, пише CNBC.

У коментарі виданню гендиректор компанії Ерік Юань заявив, що Zoom необхідне рішення, яке дозволить забезпечити високий рівень конфіденційності користувачам, які не хочуть, щоб їхні розмови були підслухані. 

Після впровадження технологій Keybase користувачі Zoom зможуть вибрати для дзвінка опцію наскрізного шифрування. Це заборонить будь-кому телефонувати, що є одним зі способів отримання доступу до дзвінків, і відключить хмарний запис чату. Юань підкреслив, що у компанії не буде доступу до змісту дзвінка, оскільки ключі шифрування будуть знаходитися не на серверах Zoom.

На впровадження технології наскрізного шифрування в дзвінки Zoom буде потрібен певний час. Це пов'язано з тим, що продукт Keybase в даний час використовується в основному експертами з безпеки і криптографії і повинен бути спрощений для широкої клієнтської бази Zoom, зазаначили представники стартапу.

Нагадаємо, що кількість користувачів сервісу Zoom значно зросла на тлі карантину. Однак, компанію часто критикували через уразливість сервісу.

Фото: bbc.com

ms.detector.media