ms.detector.media
MediaSapiens
07.05.2020 13:26
Facebook почала роботу над «інтернетом для малозабезпечених»
Facebook почала роботу над «інтернетом для малозабезпечених»
Мешканці Перу зможуть отримати 10 безкоштовних мегабайт інтернету на день.

Компанія Facebook спільно з чотирма операторами мобільного зв'язку почала тестувати в Перу свій новий сервіс Discover. Про це повідомляє TechCrunch.

Проєкт являє собою програму, яку можна встановити на комп'ютер або Android-пристрій. Це дозволяє отримати доступ до тестових версій сайтів, але при цьому фото і відео не будуть доступні. и

Ця програма дозволяє економити трафік і надавати доступ до інтернету максимально великій кількості малозабезпечених людей. Завдяки Discover, жителі Перу зможуть отримати 10 безкоштовних мегабайт інтернету на день.

Цікаво, що цей ліміт було встановлено Facebook, а не мобільними операторами. Надалі трафік на одного людини може бути переглянутий.

«Під час кризи суспільної охорони здоров'я, викликаної коронавірусом, ми вважаємо, що особливо важливо дослідити способи допомогти людям залишатися на зв'язку і розширити доступ до медичної інформації і інших ресурсів в інтернеті», - заявляє менеджер з продуктів у Facebook Йоав Зееві.

За його словами, в рамках постійної роботи компанії щодо забезпечення доступу людей до точної медичної інформації, ресурси про здоров'я і коронавірус «отримають місце на домашній сторінці Discover».

До речі, Discover — не єдина ініціатива Facebook, які надають безкоштовний інтернет. Є також проєкт Internet.org: він надає доступ до певної кількості ресурсів у 65 країнах. Окрім цього, в Індії вже працює програма Express Wi-Fi. Вона дозволяє великим споживачам трафіку ділитися інтернетом з іншми користувачами.

Нагадаємо, недавно соцмережа Facebook видалила близько сотні облікових записів, повʼязаних з Росією та окупованим Кримом.

ms.detector.media