ms.detector.media
MediaSapiens
05.05.2020 16:45
Уряд створив у Telegram чат-бот, який допомагає жертвам домашнього насильства
Уряд створив у Telegram чат-бот, який допомагає жертвам домашнього насильства
Бот може викликати поліцію, швидку, надати контакти безоплатної юридичної допомоги та відповісти на деякі питання

Міністерство внутрішніх справ розробило Чат-бот @police_helpbot, який діє в месенджері Telegram, йдеться на сайті Кабміну.

Чат-бот може:

- допомогти викликати служби допомоги (поліцію та «швидку допомогу»);

- надати контакти інших служб допомоги;

- переадресувати на спеціалістів безоплатної правової допомоги, які нададуть юридичну консультацію в онлайн-режимі.

- роз’яснити, що таке домашнє насильство та як протидіяти цьому явищу, повноваження органів і установ, які здійснюють заходи із запобігання домашньому насильству;

Мінсоцполітики забезпечує Чат-бот @police_helpbot контактами загальних та спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Міністерство повідомоляє, що за І квартал 2020 року зафіксовано майже  47 тисяя звернень з приводу домашнього насильства. Це на 48% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року (31 735 звернень). Діти зверталися  420 разів 0,8%, жінки - 40 200 звернень (85%), чоловіки  – 6 377 звернень (13,6% від загальної кількості звернень). 103 зверненнямістили інформацію  щодо вчинення домашнього насильства стосовно осіб з інвалідністю.

Нагадаємо, ООН прогнозувала зростання кількісті випадків домашнього насильства. За даними Ла Страда Україна, на гарячу лінію стосовно домашнього насильства лише за перши два тижня карантину звернулося на 25% людей більше, ніж в інші періоди.

Фото: prm.ua

ms.detector.media