ms.detector.media
MediaSapiens
30.04.2020 19:09
СБУ викрила проросійських агітаторів, які закликали до протестів під час травневих свят
СБУ викрила проросійських агітаторів, які закликали до протестів під час травневих свят
За інформацією Служби безпеки України, троє мешканців Дніпропетровської області поширювали у соцмережах заклики до протестів через карантин.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Правоохоронці стверджують, що свої дії інтернет-агітатори координували з мешканцями РФ. Це нібито виходить з їхнього електронного листування.

«За задумом кураторів, розповсюдження фейкової інформації мало загострити соціально-політичну обстановку в державі через підбурення населення до масових заворушень», - зазначили в СБУ.

Кіберфахівці спецслужби виявили та деанонімізували фейкові облікові записи, що використовували для розповсюдження закликів до порушення територіальної цілісності України. За допомогою цих акаунтів також поширювали заклики до масових протестів, у першу чергу через проведення в Україні карантинних заходів.

Оперативники СБУ встановили, що одного з інтернет-агітаторів замовники з РФ примушували розміщувати інформацію, погрожуючі депортацією матері, яка працює у Москві.

Слідчі СБУ вже повідомили одному з чоловіків про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, щодо інших ‒ відбуваються процесуальні дії.

Раніше СБУ встановила 11 пособників РФ серед поширювачів фейків про коронавірус.

ms.detector.media