ms.detector.media
MediaSapiens
30.04.2020 12:27
Через необачність Державний центр зайнятості розкрив особисті дані заявників
Через необачність Державний центр зайнятості розкрив особисті дані заявників
Електронні кабінети для пошуку роботи через необачність зробили відкритими для всіх, звертає увагу прессекретар Українського Кіберальянсу.Будь-який одержувач має доступ в усі кабінети заявників, які ще не змінили свій пароль, каже він.

Державний центр зайнятості України розіслав заявникам пароль для входу в онлайн-кабінет в листі з відкритими адресами і викликав бурхливу реакцію в Facebook.

Пост про це опублікував на своїй сторінці у Facebook прессекретар Українського Кіберальянсу Шон Таунсенд. Він регулярно висвітлює проблеми безпеки державних сервісів та даних, звертаючи увагу на вразливості в системах.

У листі йдеться, що на сайті Центру для заявника створений електронний кабінет, в якому можна створити резюме і почати пошук роботи або можливостей навчання. Пароль для всіх заявників однаковий - 12345678, а логін - електронна адреса.

Автор порекомендував змінити пароль відразу ж «для конфіденційності поданої вами інформації», але при цьому список адрес в листі відкритий. Виходить, будь-який одержувач має доступ в усі кабінети заявників, які ще не змінили свій пароль.

Нагадаємо, раніше ми писали, що тисячі записів відеодзвінків у додатку Zoom потрапили у відкритий доступ.

Також у мережі поширюють шкідливі програми під виглядом карт поширення коронавірусу.

ms.detector.media