ms.detector.media
MediaSapiens
28.04.2020 12:17
З’явився більш точний та легкий спосіб тестування на коронавірус
З’явився більш точний та легкий спосіб тестування на коронавірус
Вчені з Єльського університету вважають, що слина людини є більш показовим матеріалом для аналізу, аніж глибокі мазки з носа

Дослідники з Єльського університету повідомили, що протестували зразки слини, взяті у 142 людей, (44 пацієнтів і 98 працівників охорони здоров’я) та виявили два випадки, коли звичайний тест – глибинний мазок з носу – не виявив результату. Про це йдеться у дослідженні, на яке посилається «НВ».

«Ми виявили, що він працює так само добре і в низці випадків краще, ніж мазок з носоглотки», — говорить провідний дослідник Енн Уіллі, науковий співробітник Єльської школи громадської охорони здоров’я.  Вона також додала, що новий спосіб є більш безпечним для лікарів, що збирають матеріал для тестування. При поширеному способі введення тампона глибоко у носові проходи, пацієнти часто чихають  чим наражають на небезпеку медиків. До того ж, забір слини є менш неприємним для пацієнтів.

Нагадаємо, що Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США ще 13 квітня дало дозвіл на екстрене використання тесту на  COVID-19 на основі слини, розробленого дослідниками в RUCDR Infinite Biologics, групи, підтримуваної університетом Рутгерса. Затверджений тест повинен проводитися в закладі охорони здоров'я під наглядом кваліфікованого фахівця.

Фото: zik.ua

ms.detector.media