ms.detector.media
MediaSapiens
24.04.2020 16:30
Українці, що повернуться з-закордону, будуть повинні встановлювати додаток «Дій вдома»
Українці,  що повернуться з-закордону, будуть повинні встановлювати додаток «Дій вдома»
Ті, у кого немає смартфону, будуть проходити двотижневу обсервацію в спеціальних приміщеннях, які підготує держава

Мобільний додаток «Дій вдома» дасть змогу перебувати ці два тижні на самоізоляції вдома. Про це під час наради з питань запобігання поширенню епідемії COVID-19  при президенті повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Завдяки застосунку «Дій вдома» ми полегшимо процес ізоляції для українців. Нашим поліцейським та лікарям теж буде легше контролювати людей, які приїхали з-за кордону. Ми розуміємо, що людям комфортніше перебувати вдома, ніж в обсервації», - розповів Криклій.

Він додав, що лише 10-15% осіб, які подорожують за кордон, не мають смартфонів. Всіх інших громадян, які повертаються в Україну, перевірятимуть наявність встановленого додатку у смартфоні.  

Поява додтку сприятиме появі плану перевезення осіб, які опинилися за кордоном у скрутному становищі.

«Якщо у нас є застосунок «Дій вдома», можна потроху організовувати рейси з привезенням людей, які опинилися у складній ситуації за кордоном», – сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.  Президент Зеленський додав, що Україна має допомагати своїм громадянам: «Але привозити людей ми маємо у невеликих кількостях і так, щоб це було безпечно для громадян всередині держави. Треба піклуватися про українців і за кордоном, і вдома», – наголосив він. 

Нагадаємо, що з 13 березня, коли в Україні був введений карантин, до 1 квітня в країну повернулося 650 тисяч людей. Про це повідомляла Державна прикордонна служба у коментарі Liga.net.

Фото: УНИАН

ms.detector.media