ms.detector.media
MediaSapiens
23.04.2020 11:01
Twitter видалятиме оманливі пости про COVID-19, які підбурюють до «шкідливої діяльності»
Twitter видалятиме оманливі пости про COVID-19, які підбурюють до «шкідливої діяльності»
На платформі вже видалили понад 2230 оманливих твітів за останній місяць.

Платформа мікроблогів Twitter оновила свою політику щодо COVID-19. Зміни стосуються видалення твітів з неперевіреними твердженнями, що «підбурюють людей до дії та викликають широку паніку, соціальні заворушення чи масштабні розлади», йдеться у блозі компанії.

Зміни вводять з поширенням дезінформації про COVID-19 в соцмережах. Це спонукало деяких людей діяти необдумано, пише видання The Verge. Наприклад, люди підпалювали вишки 5G у Великій Британії через теорії змови, які помилково пов'язують розповсюдження COVID-19 з випуском. Ймовірно тому Twitter спеціально згадує, що твіти, які підбурюють людей до пошкодження інфраструктури 5G, включені до нового нової політики.

«Ми ставимо у пріортет видалення контенту про COVID-19, коли в ньому є заклик до дії, який потенційно може спричинити шкоду», - заявив прессекретар Twitter для TechCrunch. Однак, схоже, компанія видалятиме не кожен такий твіт:

«Як ми вже говорили раніше, ми не будемо вживати заходів щодо примусового видалення кожного твіту, що містить неповну або суперечливу інформацію про COVID-19», - йдеться у повідомленні.

Також платформа видалила понад 2230 твітів із «оманливим та потенційно шкідливим вмістом» з часу введення в дію оновленої політики щодо контенту про COVID-19  почнаючи з 18 березня, повідомила компанія. Ці політики заявляли, що Twitter вимагатиме від людей видалити твіти, які містять вміст, який може збільшити шанс когось укласти контракт або передати COVID-19.

Раніше ми повідомляли, що Twitter верифікувала фейкового кандидата у Конгрес США, профіль якого створив школяр.

Фото: TechCrunch

ms.detector.media