ms.detector.media
MediaSapiens
23.04.2020 10:23
Facebook погодилася на введення цензури у В’єтнамі – ЗМІ
Facebook погодилася на введення цензури у В’єтнамі – ЗМІ
Компанія Facebook прийняла рішення щодо запровадження обмежень на контент у В'єтнамі, щоб зберегти свою присутність в Азії.

Про це повідомляє міжнародне інформаційне агентство Reuters із посланням на два неназвані джерела у компанії.

Видання пише, що в Facebook прийняли рішення піти на ці заходи після того, як на початку цього року влада В’єтнаму відключили сервери до тих пір, поки рішення не було прийнято відповідно до місцевого законодавства.

Зокрема, влада В’єтнаму вимагала запровадити цензуру «антидержавних» повідомлень для місцевих користувачів. Сервери Facebook були відключені місцевими державними телекомунікаційними компаніями строком на сім тижнів.

«Ми вважаємо, що було вжито заходів, щоб надати на нас істотний тиск і підвищити нашу відповідність урядовим розпорядженням про видалення контенту», – повідомив співрозмовник із Facebook.

Тим часом у Міністерстві закордонних справ В’єтнаму поки не коментують цю ситуацію. Водночас у правозахисній організації Amnesty International закликали Facebook негайно скасувати таке рішення і не створювати небезпечний прецедент, коли уряди в усьому світі бачать, що Facebook може бути використаний для обмеження прав і свобод.

У В’єтнамі, попри масштабні економічні реформи та зростаючу відкритість до змін, правляча Комуністична партія зберігає жорсткий контроль над ЗМІ та не терпить інакомислення, нагадують #Букви. В’єтнам займає 175-е місце зі списку 180 країн за індексом свободи преси «Репортери без кордонів».

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що Facebook почне блокувати контент про протести проти самоізоляції у США.

Фото: TechCrunch

ms.detector.media