ms.detector.media
Катерина Гончарова
22.04.2020 15:43
Продовження карантину до 11 травня: що зміниться і де про це почитати
Продовження карантину до 11 травня: що зміниться і де про це почитати
Карантин в Україні через пандемію коронавірусу триватиме упродовж кількох наступних тижнів. Де дізнатись основну інформацію про продовження обмежень?

У середу, 22 квітня, Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо продовження дії обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією COVID-19 до 11 травня.

Про це оголосили під час засідання уряду 22 квітня. Відповідне повідомлення з’явилося в Telegram-каналі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, постанова Кабміну пропонує дозволити перевезення у міському транспорті осіб, які виявили бажання бути донорами крові, оскільки «в країні склалася напружена ситуація з запасами крові».

Також буде дозволено залучати до роботи окремі категорії працівників без проходження обов’язкового медичного огляду.  

Крім того, постанова затверджує порядок проведення протиепідемічних заходів, пов’язаних із самоізоляцією особи – зокрема, за допомогою мобільного додатку «Дія».

В уряді до 11 травня також продовжили заборону на авіаперевезення.  

За словами пана Шмигаля, при ухваленні рішення у Кабміні спиралися на моделювання аналітиків НАН України та на дані від МОЗ, які свідчать, що пік захворюваності ще не настав і може бути досягнутий орієнтовно на початку травня.

Що про це почитати, аби дізнатись основне?

«Карантин продовжили до 11 травня» - головні висновки сьогоднішнього засідання Кабміну від «НВ». Видання подало хронічку подій та навело основні тези про запроваджені зміни.

«Уряд ввів пом’якшення карантину»: стаття видання «Букви» про те, що буде дозволено найближчим часом.

У новині «Української правди» ви можете почитати про поетапні кроки виходу із карантину, які почнуться орієнтовно 12 травня.

А з інтерв’ю прем'єр-міністра Дениса Шмигаля для «РБК-Україна» можна дізнатися про те, які кроки в уряді планують для створення нових робочих місць після карантину та як довго в Україні будуть продовжуватись обмежувальні заходи з протидії коронавірусу навіть після скасування карантину.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що ЗМІ поширили «приблизний план» скасування карантину. Влада назвала його фейком та дезінформацією.

Фото: Кабінет Міністрів України

ms.detector.media