ms.detector.media
MediaSapiens
21.04.2020 18:06
Теорії змови про коронавірус просувають в інтернеті Росія та Китай - ЄС
Теорії змови про коронавірус просувають в інтернеті Росія та Китай - ЄС
Дезінформація може мати «прямий вплив на суспільне здоров'я і безпеку», говориться в звіті Європейської служби зовнішніх дій.

Про це йдеться в доповіді відділу стратегічних комунікацій Європейської служби зовнішніх дій,  з яким ознайомився  сайт Politico, пише «Європейська правда».

У звіті йдеться про те, що російські «офіційні джерела і контрольовані державою засоби масової інформації та соціальні мережі проводять скоординовану кампанію , …яка пропагує хибну інформацію про здоров'я». Особливо від дезінформації постраждали «невеликі медіа-ринки всередині та за межами ЄС», де «у технологічних компаній менше стимулів приймати адекватні контрзаходи», говориться в звіті.

Дезінформація, яку дослідники пов’язують з Китаєм, спрямована на поліпшення іміджу країни. «Китай продовжує проводити глобальну кампанію з дезінформації, щоб відволікти увагу від відповідальності за спалах пандемії і поліпшити свій міжнародний імідж», - йдеться в доповіді.

Його автори кажуть, що неправдива інформація про пандемію вже впливає на ситуацію. «Все більше фактів свідчить про те, що дезінформація, пов'язана з коронавірусом, може  прямо впливати на суспільне здоров'я і безпеку», - пишуть вони.

StratCom Європейської служби зовнішніх дій був створений для протидії дезінформації і зміцнення медіа-середовища.

Фото: parlament.org.ua

ms.detector.media