ms.detector.media
MediaSapiens
17.04.2020 10:43
«Руйнівники міфів»: у Facebook знайшли ще один спосіб боротьби з фейками про COVID-19
«Руйнівники міфів»: у Facebook знайшли ще один спосіб боротьби з фейками про COVID-19
Сторінка від ВООЗ повідомлятиме науково доведені факти про коронавірус.

Соцмережа Facebook буде направляти користувачів на сторінку «Руйнівники міфів» на сайті Всесвітньої організації охорони здоров'я тих користувачів, які лайкнули або прокоментували фейкову інформацію про коронавірус. Про це повідомляє The Guardian.

Нова політика мережі націлена на боротьбу зі шкідливими повідомленнями. Зокрема, про фейкові способи лікування COVID-19 або про те, що соціальне на карантині нібито «насправді дистанціювання не приносить результатів».

Користувачі, які коментували такі пости, ставили під ними лайк або реакцію, ділилися ними, побачать у себе в стрічці посилання на сторінку «Руйнівники міфів» на сайті Всесвітньої організації охорони здоров'я.

«Ми хочемо надати людям, які могли взаємодіяти з шкідливою дезінформацією про вірус, правду з авторитетних джерел на випадок, якщо вони знову побачать ці заяви в Facebook», - сказав віце-президент з управління Facebook Гай Розен.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що ВООЗ запускає чат-бот з інформацією про коронавірус у Facebook Messenger.

Повідомляється, що сервіс ВООЗ щодо охорони здоров’я вже охопив понад 12 мільйонів людей через WhatsApp. У багатьох регіонах, які найбільше постраждали від COVID-19, загальний обмін повідомленнями через додатки компанії Facebook збільшився на понад 50%.

ms.detector.media