ms.detector.media
MediaSapiens
15.04.2020 19:29
Цифрові паспорти в «Дії» стали офіційними документами
Цифрові паспорти в «Дії» стали офіційними документами
Кабінет Міністрів схвалив постанову «Про реалізацію експериментального проєкту щодо застосування паспорта громадянина України у формі картки в електронному вигляді та паспорта громадянина України для виїзду за кордон в електронному вигляді».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Відповідно до постанови Кабміну, е-паспорти у мобільному застосунку «Дія» є цифровими аналогами паперових документів.

Після офіційного релізу цифрові паспорти будуть доступними для всіх українців, а поки їх тестують понад 17 тис. громадян.

В умовах карантину цифрові паспорти можна використовувати як посвідчення особи на випадок, якщо зупинить поліція.

Крім того, за електронним паспортом у межах країни можна буде подорожувати літаком чи поїздом, отримувати поштові послуги та проводити банківські операції.

Також за паспортом у мобільному застосунку «Дія» можна підтвердити досягнення повноліття при купівлі в магазині сигарет або алкоголю, отримати медичні та готельні послуги, скористатися бібліотекою, отримати послуги зв’язку, входити в адмінбудівлі та отримувати державні послуги у ЦНАПах, на порталі «Дія» або для одержання коштів при поверненні товару.

Документи у мобільному застосунку дійсні лише на території України. Закордонний паспорт надає такі самі права і можливості, як і національний.

Раніше у додатку «Дія» запустили цифровий студентський квиток.

ms.detector.media