ms.detector.media
MediaSapiens
10.04.2020 10:41
Як користуватись додатком для контролю самоізоляції: у Мінцифри розвінчали міфи
Як користуватись додатком для контролю самоізоляції: у Мінцифри розвінчали міфи
Міністр цифрової трансформації України написав колонку, де розвінчав популярні міфи про користування додатком під час карантину.

У колонці для НВ Михайло Федоров розвінчав міфи про роботу додатка «Дій вдома», призначеного для моніторингу режиму обов'язкового самоізоляції.

Додаток  запустили 7 квітня. За словами Федорова, за добу робота додатку обросла великою кількістю суперечливої ​​інформації. Він пояснив, як працює додаток:

Додаток не мають встановлювати все українці. Тільки громадяни з підтвердженням або підозрою на зараження COVID-19.

Штраф за відмову встановити додаток не передбачений. Тільки за порушення умов обов'язкової самоізоляції.

Додаток не здійснює постійне стеження. Фіксація геолокації відбувається тільки в момент відправки фото.

Всі українці старше 60 років не зобов'язані встановлювати додаток. Вони лише мають дотримуватися режиму загального карантину.

Люди, які не користуються смартфонами і не можуть завантажити додаток, не отримають штраф. З ними працює спеціальна команда та колл-центр. Однак кількість таких людей менше 5% від загальної кількості.

«Якщо протягом 15 хвилин з моменту отримання повідомлення від додатка людина нічого не присилає, то поліція отримує автоматичне оповіщення про ймовірне порушення режиму самоізоляції. Правоохоронці вже самостійно перевіряють, навмисне проігнорували повідомлення або випадково», - додав міністр.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що Мінцифри зробило мапу випадків порушення самоізоляції.

ms.detector.media