ms.detector.media
MediaSapiens
08.04.2020 16:05
ЗМІ поширили «приблизний план» скасування карантину. Влада назвала його фейком та дезінформацією
ЗМІ поширили «приблизний план» скасування карантину. Влада назвала його фейком та дезінформацією
На минулому тижні голова Кабміну припускав, що в кінці квітня карантин пом'якшать.

Вчора  видання  LB.ua із посиланням на власні джерела, повідомило, що існує орієнтовний план скасування карантину, введеного в Україні через пандемію коронавірусу. План, за повідомленням ресурсу, виглядає так:

Цей план поширили інші українські ЗМІ – 24 канал, 5 канал та десятки інших.

Сьогодні на засідання Кабміну прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що карантин не буде послаблений у квітні, і буде подовжений  до травня: « Якщо буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, то лише в травні ми почнем вести розмову про можливе послаблення карантинних заходів. Це точно не буде зроблено з 14 квітня, як було розповсюджено в деяких фейкових інформаціях, яка розійшлась вчора по інформканалам. Протягом квітня ми не відступимо від карантинного режиму, який запроваджено до 24 квітня і, можливо, буде продовжено до початку травня», – цитує прем’єра РБК-Україна. «Фейковим» цій план називає і СБУ. А секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов назвав повідмлення ЗМІ «безвідповідальною дезінформацією й елементом інформаційної спецоперації, яка реалізується проти нашої країни з метою дестабілізації ситуації».

При цьому Шмигаль минулого тижня в відеозверненні сам анонсував поступове пом'якшення карантину для працездатних громадян і частково відновлення руху транспорту, яке почнеться в кінці квітня. Тоді він наголосив, що для школярів, студентів та пенсіонерів карантин буде продовжено, заборони на масові збори збережуться, як і вимога на обов’язкове носінні масок та дотримання соціальної дистанції. 

Також на минулому тижні МОН називало інформацію про продовження карантину до 15 травня фейком.

Фото: protocol.ua

ms.detector.media