ms.detector.media
MediaSapiens
07.04.2020 16:51
WhatsApp обмежує пересилання повідомлень через фейки про коронавірус
WhatsApp обмежує пересилання повідомлень через фейки про коронавірус
Месенджер накладає суворий ліміт на пересилання повідомлень. Це крок до уповільнення розповсюдження фейкових новин, кажуть у компанії.

Якщо користувач WhatsApp отримує повідомлення, яке пересилається більше п'яти разів, він зможе надсилати його лише в один чат за один раз, пише The Guardian з посиланням на офіційну заяву компанії.

Такими мірами компанія Facebook, якій належить месенджер, сподівається уповільнити деякі найбільш поширювані повідомлення на своїй платформі. Наприклад, там тиражувався фейк про те, що коронавірус пов'язаний з 5G. Ця неправдива заява призвела до псування британцями більш ніж 20 телефонних вишок за останній час.

«Ми побачили значне збільшення кількості переадресації, про яку користувачі сказали, що ми можемо відчувати себе непосильною і може сприяти поширенню дезінформації», - йдеться у блозі WhatsApp.

«Ми вважаємо, що важливо сповільнити поширення цих повідомлень, щоб WhatsApp залишався місцем для особистих розмов».

Через шифрування, яке використовує WhatsApp, компанія не може бачити вміст повідомлень, що надсилаються через платформу. Це заважає використовувати ті самі стратегії модерації шкідливого контенту, які застосовують у Facebook або Twitter, нагадує The Guardian.

Нагадаємо, раніше ми писали про маніпулятивну розсилку у Viber щодо «нових правил» перевірки водії авто під час карантину.

Фото: TechCrunch

ms.detector.media