ms.detector.media
MediaSapiens
07.04.2020 15:44
Як в Україні будуть контролювати самоізольованих за допомогою додатку
Як в Україні будуть контролювати самоізольованих за допомогою додатку
Застосунок вже запушено, всі, хто перебуває в режимі самоізоляції або обсервації повинні ним користатися. Раніше міністр говорив, що обов’язковим контроль буде лише для хворих.

Невикористання застосунку прирівнюється до порушення режиму, та спричиніть накладання штрафу, повідомляє «Інтерфакс-Україна» із посиланням на інтерв’ю міністра цифрової трансформації Михайла Федорова каналу «Україна 24».

«Протягом дня упродовж 14 днів людині надходитиме до десяти push-повідомлень. Потрібно буде зробити своє фото, і під час здійснення фотографії вмикатиметься геолокація. Якщо буде порушений режим карантину, а невикористання застосунку, по суті, буде порушенням режиму карантину, то вже існують певні врегульовані суми штрафів, які людині потрібно буде заплатити», - прозповів Федоров.

Він також додав, що є три групи людей, яким треба встановити цей застосунок:

Крім того,  в застосунку «Дія» також буде доступний сервіс push-повідомлень, які надаватимуть інформацію про протидії коронавірусу в Україні. Через сервіс українцям стануть доступні повідомлення про актуальні рішення уряду, про впроваджувальні обмежувальні заходи й умови карантину, а також практичні рекомендації щодо того, як убезпечити себе і своїх близьких від зараження.

Нагадаємо, що Кабмін доручив Міністерству цифрової трансформації до 5 квітня 2020 року розробити та впровадити електронний сервіс для контролю за людьми, які перебувають у  самоізоляції або обсервації.

Раніше міністр писав у своєму телегарм-каналі, що  обов’язковим контроль буде лише для хворих, а для самоізольованих  -  добровільний.

Фото: Depositphotos

ms.detector.media