ms.detector.media
MediaSapiens
02.04.2020 10:16
Instagram-акаунт з 14 млн фоловерів заблокували через фейки про Трампа та коронавірус
Instagram-акаунт з 14 млн фоловерів заблокували через фейки про Трампа та коронавірус
Популярний акаунт публікував шахрайські пости, які вимагали у користувачів особисті дані. Увагу привертали оманливими повідомленнями про «грошові компенсації від уряду» через карантин.

Instagram-акаунт @bestmemes, який має майже 14 мільйонів підписників, розмістив зображення фейковиих твітів від нинішнього президента США Дональда Трампа та колишнього глави держави Барака Обами. Зображення закликала підписників взяти участь у афері, яка обіцяла виплату через PayPal нібито від «уряду для американців.

Соцмережа заблокувала популярний акаунт. Про це повідомляє Daily Dot.

У постах нібито від Обами та Трампа писали таке: «З огляду на коронавірус, якщо ваш штат в даний час знаходиться на карантині, ви можете отримати $1000 через @PayPal, взявши участь в опитуванні #StayAtHome».

Підписники переходили за посиланням на опис акаунту з опитуванням. Воно складалося із трьох питань, в водному з яких користувачів просили надати свою електронну пошту

Спочатку платформа видаляла фейкові пости, а потім забанила аккаунт повністю, пише видання. У коментарі Daily Dot представник Facebook підкреслив, що популярний аккаунт був вилучений через «постійне порушення стандартів спільноти».

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що кіберполіція виявила 116 осіб, які поширювали фейкову інформацію про короновірус.

Фото: @AlexThomasDC/Twitter

ms.detector.media