ms.detector.media
MediaSapiens
01.04.2020 13:59
«Ось-ось розвалиться»: РФ продовжує створювати фейки про ЄС та Україну під час пандемії
«Ось-ось розвалиться»: РФ продовжує створювати фейки про ЄС та Україну під час пандемії
Про це йдеться у звіті, що був опублікований East Stratcom – експерти нарахували більше 150 випадків прокремлівської дезінформації

У новому звіті East Stratcom команди Європейської служби зовнішніх дій, з яким ознайомилась «Європейська правда», йдеться про намагання Росіїї поширити дезінформацію та пропаганду. Фахівці East Stratcom зафіксували понад 150 випадків прокремлівської дезінформації про COVID-19 з 22 січня. 

Зокрема, російські прокремлівські джерела поширювали твердження, що ЄС не спроможний впоратися з пандемією і «ось-ось розвалиться», а також що «Європейський союз егоїстичний і зраджує власним цінностям». Так, вони широко висвітлювали російську допомогу Італії, стверджуючи, що «Росія допомагає Італії, а ЄС ні». 

В Україні повідомлення про неминучий крах ЄС поєднувалися з представленням України як «неспроможної держави», яку «покинули її європейські союзники».

«Деякі держави і підтримувані державою суб'єкти прагнуть використати кризу суспільної охорони здоров'я для просування геополітичних інтересів, часто безпосередньо кидаючи виклик авторитету Європейського Союзу та його партнерів», - підсумовується у звіті East Stratcom.

Звіт опублікований у середу і охоплює період 20-27 березня. East Stratcom - спеціальний підрозділ, до мандату якого належить розвінчання фейкових новин із Росії.  

Нагадаємо, в середині березня Європейська служба зовнішніх дій випустила документ, у якому звинуватила Росію у кампанії з дезінформації щодо коронавірусу. Також уряд Великої Британіх запровадив кампанію проти поширення фейків про коронавірус та пандемію.

Фото: objektiiv.ee

ms.detector.media