ms.detector.media
MediaSapiens
30.03.2020 15:08
«Не годуй звіра»: уряд Британії запровадив кампанію проти фейків про коронавірус
«Не годуй звіра»: уряд Британії запровадив кампанію проти фейків про коронавірус
Створений підроздл швидкого реагування та впроваджуються інші заходи для запобігання поширенню дезінформації

Британський уряд запустив кампанію під назвою «Не годуй звіра», що закликає людей ретельно обміркувати, чим вони діляться в інтернеті.А також при уряді створений підрозділ швидкого реагування для боротьби з фейками про епідемію коронавірусу, які ширяться у соцмережах, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на BBC. Цей підрозділ працює з соціальними мережами, щоб видалити підроблені новини і шкідливий контент

Міністр культури Олівер Доуден заявив, що необхідні дії, щоб «запобігти поширенню брехні і чуток, які можуть коштувати життя». Спеціалізований відділ займається щодня 10 інцидентами. 

Найпервіші серед них - фальшиві «експерти», котрі видають помилкову медичну інформацію, та злочинці, які здійснюють фішингові шахрайства. 

Наприклад, минулого вівторка, через кілька годин після того, як уряд Британії почав розсилати повідомлення, що закликають людей залишатися вдома, в соціальних мережах поширювалася кілька підроблених версій  цього повідомлення. В одному  повідомлялось, що начебто за порушення правил карантину  людей будуть штрафувати. 

Минулого тижня Facebook, Google, Microsoft і Reddit також заявили, що будуть боротися з поширенням неправдивої інформації про коронавірус. спрацювати з урядами з цього питання і допомагати тим, хто знаходиться в ізоляції, та самі вирішили.

Раніше у звіті Європейської служби зовнішніх справ  повідомлялося, що Росія поширюює суперечливі та шкідливі повідомлення щодо коронавірусу. Кремль веде інформаційну кампанію в інтернеті англійською, іспанською, італійською, німецькою та французькою мовами. З 22 січня у базі даних ЄС вже є 80 випадків поширення маніпулятивної інформації про вірус. Такі повідомлення поширювали у багатьох країнах, зокрема, в Україні та Литві.

Служба безпеки України майже щодня повідомляє про затриманих або виявлених поширювачів дезінформації про коронавірус, частка з них пов’язана з Росією.

Фото: bbc.com

ms.detector.media