ms.detector.media
28.03.2020 13:59
Український інститут майбутнього презентував додаток Poboremo COVID-19
Український інститут майбутнього презентував додаток Poboremo COVID-19
Веб-додаток розробили за 4 дні та планують доопрацьовувати.

Про це заявив виконавчий директор Українського інституту майбутнього (UIF) Віктор Андрусів у Facebook.

Додаток Poboremo.org вже доступний для користування.

«За 4 дні ми розробили веб-додаток Poboremo. Пішли шляхом веб-додатка, тому що повноцінний додаток проходить тривале погодження в playmarket та appstore, і розробка могла зайняти мінімум 3 тижні. Тому ви можете встановити його собі на телефон із сайту», – розповів Віктор Андрусів.

Наразі у додатку є три опції: онлайн-тест, біржа взаємодопомоги и довідкова інформація.

«Онлайн-тест. З аналізу того, як і де пробують визначити ризик коронавірусу, ми склали тест з питаннями, які мінімально можуть вам дати зрозуміти, наскільки є ризик, що ви захворіли. Але така інформація, звісно, є дорадчою. Все реальне – у лікаря. Працює біржа взаємодопомоги. Якщо вам потрібна допомога, ви можете створити заявку. Якщо ви бажаєте допомогти – ви дивитесь заявки і напряму контактуєте з людиною щодо допомоги. Довідкова інформація. На сайті купа довідкової інформації», - зазначив виконавчий директор UIF.

За його словами, ще кілька функцій додатку знаходяться у розробці.

«Попередній запис. Ще минулого тижня стало зрозуміло, що новий виклик – це черги в магазини, аптеки, лікарні тощо. Тому ми розробляємо можливість легкого дистанційного запису на конкретну годину. Буде доступний найближчі дні. Найближчі випадки. У додатку буде можливість дивитись випадки на рівні районів містах і областях. Таким чином ви зможете відстежувати динаміку поруч з собою», – розповів Віктор Андрусів.

Про виявлені у додатку недоліки можна писати на скриньку інституту uifuture@gmail.org або у приватні повідомленні Віктору Андрусіву.

ms.detector.media