ms.detector.media
Катерина Гончарова
26.03.2020 13:36
Прессекретарка Яценюка спростувала фейк про його перебування у лікарні
Прессекретарка Яценюка спростувала фейк про його перебування у лікарні
Кілька маловідомих сайтів-клікбейтів поширили інформацію без вказування джерела та посилаючись на абстрактних «медсестер».

До редакції «Детектор Медіа» звернулася прессекретарка Арсенія Яценюка Ольга Лаппо, щоб спростувати фейк про «перебування» політика у елітній палаті. «Він абсолютно здоровий і у лікарні й близько не перебував та не перебуває», — прокоментувала вона.

Фейк про те, що він знаходиться в елітній палаті та ще й побив медсестру за те, що та принесла йому «не ті» фрукти, з’явилася недавно на маловідомих сайтах-клікбейтах. Ми перевірили, хто саме про це написав.

Серед таких ресурсів — Proua.com.ua, Elise.com.ua, «7 днів info». В жодній з цих публікацій не вказане ім’я та прізвище людини, яка про це заявила. Замість цього посилаються на абстрактних «медсестер, які змушені обслуговувати політиків» у палатах. У якій саме лікарні знаходився політик — теж не вказано.

Загалом всі загальновідомі фейки про Арсенія Яценюка розкручувалися саме так, додала «Детектору Медіа» Ольга Лаппо: «"Помийка" вкидає, а далі починається ланцюгова реакція з переходом на більш популярні майданчики. А потім це виходить на телебачення».

Також на своїй сторінці у Facebook вона назвала подібні фейки інформаційним вірусом, що «намагається знищити в країні здоровий глузд».

Нагадаємо, у «Народному фронті» скаржилися на фейки про Яценюка й раніше. Через деякий час після цього випадку ЗМІ масово поширили ще один фейк про політика. Цього разу написали, що він «втік» з країни.

Фото: yatsenyuk.org.ua

Скриншоти: MediaSapiens

ms.detector.media