ms.detector.media
MediaSapiens
24.03.2020 16:05
У МВС хочуть контролювати виконання карантину через особисті дані українців
У МВС хочуть контролювати виконання карантину через особисті дані українців
Національна поліція вже почала в автоматизованому порядку отримувати від Державної прикордонної служби дані щодо українців, які підписали особисті зобов’язання про 14-денну самоізоляцію, заявив Антон Геращенко.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко не виключає, що держава може залучити дані мобільних операторів та банків для контролю дотримання карантину українцям, які прибувають з-за кордону.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Необхідність передачі даних про цих людей він ілюстрував прикладом жінки, яка нібито підписала зобов’язання пройти 14-денну самоізоляцію після повернення з Іспанії, однак не дотримувалася його. Справжнього імені цієї особи він не назвав, але навів фото зобов’язання, яке вона нібито підписала.

«Наші співгромадяни, привчені десятиліттями беззаконня до безвідповідальності, не цінують ані свої, ані чужі життя. Передбачаю, що українцям доведеться заплатити за це дуже дорогу ціну», – додав Геращенко.

Він уточнив, що Національна поліція вже почала в автоматизованому порядку отримувати від Державної прикордонної служби дані щодо українців, які підписали особисті зобов’язання про 14-денну самоізоляцію.

«Десятки тисяч дільничних і патрульних поліцейських приступають до масового вибіркового контролю умов дотримання карантину. Від цього без перебільшення залежить майбутнє боротьби з епідемією коронавірусу», - додав він.

Пан Геращенко не виключив, що й цих заходів буде недостатньо, й «за прикладом Південної Кореї, Ізраїлю та Польщі державі доведеться звернутися до мобільних операторів і банкам, щоб здійснювати контроль за умовами карантину через моніторинг мобільних мереж».

Нагадаємо, у мережі розповсюджують шкідливі програми під виглядом карт поширення коронавірусу

Фото: «Радіо Свобода»

ms.detector.media