ms.detector.media
19.03.2020 16:44
Згори стрічки новин Facebook з’явиться вікно з перевіреною інформацією про коронавірус
Згори стрічки новин Facebook з’явиться вікно з перевіреною інформацією про коронавірус
Компанія запускає новий «інформаційний центр» щодо коронавірусу.

The Verge пише, що про нововведення повідомив керівник компанії Facebook Марк Цукерберг. Починаючи з 19 березня у різних країнах Facebook почне розміщувати перевірену інформацію про коронавірус COVID-19 згори стрічки новин. Це виглядатиме так:

 

Цей «інформаційний центр» наповнюватимуть повідомленнями від Всесвітньої організації охорони здоров'я та Центрів контролю захворювань США. Ймовірно, в Україні також будуть повідомлення від МОЗ, адже відомство раніше домовилося з Facebook проводити інформаційну кампанію.

До цього часу соціальна мережа просувала пости від ВООЗ та інших відомств всередині стрічки новин користувачів. Крім того, платформа вже прив’язала інформацію від цих організацій до пошукових запитів «коронавірус» та «COVID-19».

Мета нового «інформаційного центру» від Facebook — направити користувачів до перевіреної інформації та протидіяти таким чином поширенню дезінформації.  

Марк Цукерберг також додав, що сам дотримується карантину та працює з дому. Так робить й багато працівників компанії.

Нагадаємо, нещодавно Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter та YouTube опублікували спільну заяву щодо протидії фейкам про коронавірус.

Головне зображення: unsplash.com

 

ms.detector.media